home page         |         about the research project         |         student assignments         |         posting rules         |         related links         |         TC Workshop Presentations

Lancelot project Kraainem

SITE INFO


De projecten van Lancelot situeren zich in allerlei leegstaande gebouwen in allerlei buurten. 
Een voorbeeld is het domein in Kraainem dat het voormalige sportdomein was voor de werknemers van de Dexiabank.


USE / USER(S)


Lancelot biedt via tijdelijke bewoning van leegstaand vastgoed bescherming tegen vandalen en krakers, een permanente toezicht op de technische staat van het pand en een beperkte vorm van onderhoud, zodat er geen waardedaling en verpaupering kunnen optreden.
Kandidaat-bewoners moeten voldoen aan een aantel voorwaarden (geen kinderen of huisdieren, verplicht bewijzen van een inkomen,...). Er geldt voor de bewoners een opzegtermijn van 2 weken.
Lancelot levert, uiterlijk 4 weken na de schriftelijke opzegging door de eigenaar, het pand weer op in de staat waarin het zich bevond.



ORGANISER


Lancelot is een professionele organisatie, gespecialiseerd in het beheren van leegstaand vastgoed door middel van tijdelijke bewoning, ongeacht de termijn.
Lancelot werkt voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. Hieronder bevinden zich beleggers en investeerders, projectontwikkelaars, vastgoedeigenaren, makelaars, schoolbesturen, gemeentelijke- en provinciale- en rijksoverheden, woningbouwverenigingen etc.


TIMEFRAME



Lancelot beheert probleemloos alle denkbare soorten vastgoed. Panden die zich niet direct lenen voor bewoning worden met simpele mobiele voorzieningen hiervoor toch geschikt gemaakt. Panden die Lancelot in beheer heeft zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, boerderijen, winkels, bejaardenhuizen, kastelen, gemeentehuizen, sporthallen, bioscopen, kerken etc.
Het domein in Kraainem, dat toebehoort aan Dexiabank is sinds xxx buiten gebruik. Voordien werden hier allerhande activiteteiten georganiseerd voor de werknemers zoals sportdagen, bedrijfsfeesten,... Momenteel staat het domein (in 2 delen) te koop.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.